Richie Kotzen с нов албум – „50 For 50“

Richie Kotzen

Когато човек навърши 50 години, обикновено прекарва цялата тази година, празнувайки по възможно най-добрият начин, за да бъде най-големият и най-запомнящият се рожден ден досега. Певецът и автор на песни Richie Kotzen приема концепцията буквално, тъй като той се подготвя за издаването на най-амбициозния си албум до момента и иска да сподели този голям подарък с феновете си по целия свят.

„50 For 50“ – неговият 22-ри солов албум – ще излезе в понеделник, 3 февруари, чрез собственият му лейбъл, Headroom-Inc. Колекцията с три диска е точно това, което заглавието предполага: колекция от 50 неиздавани досега композиции, написани и изпълнени от Kotzen в чест на рождения му ден. Тя е последваща на албума „Salting Earth“, който беше издаден на 14 април 2017 г. чрез Headroom-Inc.

Въпреки че Kotzen е приветстван като виртуозен китарист от издаването на първия си албум, именно емоционалната вокалност и разнообразният стил на писане на песни му печелят безусловната известност. „50 For 50“ улавя пълният обхват на това, което прави Кotzen толкова уникален артист.

„Идеята за албум с 50 песни ми дойде, докато бях на турне миналата година“, споделя Кotzen. „Бях завършил това, което би бил типичният албум от 10- 12 песни и очаквах да излезе през 2020г. Някъде в процеса открих няколко завършени песни, които по някаква причина никога не са били издавани. Заедно с това открих масивна колекция от материали, които бяха в различни форми на завършване. Някои песни бяха с барабани и пиано без вокал, други песни не бяха нищо повече от бас линия и вокална мелодия и т. н. Реших това лято и есен да се съсредоточа, да остана в студиото и да видя колко от тези идеи бих могъл да доведа до завършек. Идеята беше да включа вече завършените произведения и да довърша другите идеи и след това да спра, когато стигна до 50 песни. Реших, че ако мога да изляза от студиото с 50 песни (които ми харесват), мога да пусна пакет от 50 песни на 50-ия си рожден ден. “

Kotzen ще продължи да чества рождeния си ден с фенове по цял свят, като започне с изява на Monsters Of Rock на 7 февруари в Маями, Флорида, в Magic City Casino. Турнето му в Северна Америка ще започне с три концерта в Ню Йорк в Iridium Jazz Club на 23, 24 и 25-ти юни. Световното турне ще пренесе празника му и в Мексико, Европа, Латинска Америка, Япония и Югоизточна Азия.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото