winters vergeСлед 3 години работа, WINTER’S VERGE са готови да издадат един от най-амбициозните си проекти до момента – албума „The Ballad of James Tig„. С текстове от известния кипърски автор и драматург Frixos Masouras, новият албум, като предишни издания, е с концептуален сюжет, симфоничен звук и много музикален заряд, които фновете на бандата обичат и ценят.

Първия сингъл от предстоящата творба е „I Accept“, която може да гледате по-долу.

Oбложката е дело на George Vasiliou. Самият албум е записан и миксиран в Winter’s Verge Studios и мастериран от George Eraclous в Oneirism Studios!

WINTER’S VERGE е една от най-успешните метъл групи в Кипър. От създаването си през 2005 г. досега групата е издала 4 студийни албума и 3 ЕР-та и има изградена силна репутация като една от най-вълнуващите концертиращи банди на Кипър, съчетаваща мощна смесица от епичен, мелодичен и симфоничен метъл. Групата е съставена от шестима от най-опитните и уважавани музиканти на кипърската рок и метъл сцена – George Charalambous (вокали), Deniel Pavlovsky и Savvas Parperi (китари), Stavry Michael (клавири), Miguel Trapezaris (бас) и Danny Georgiou (барабани).