Въпреки че положението в момента е такова, че почитателите на качествената музика в страната в близките седмици няма да могат да ходят по концерти, това в никакъв случай не значи, че трябва да се откажат от това си желание. На 28 март (събота) от 21:00 часа Jack Daniels Club Hall ви приветства на една магическа вечер с българското дуо KsANa, което твори в жанра езически фолк. Концертът ще бъде излъчван на живо, така че всеки да може да стане част от това мистично преживяване дори и от вкъщи.
KsANaКлавдия Китанова (вокал, прекусии) и Антон Яначков (китара, тамбура, прекусии) са музикално дуо, което определя звученето си като ритуален/символичен фолклор. То е сформирано през 2016 година, обединено от страстта си към холандската група OMNIA, която по-късно лично харесва интерпретацията им на песента „Black House“.
KsANa взимат участие и в много фестивали, от които Lost Age, римския фестивал „Нике- играта и победата“, „Беглика Фест“ и „Боровинкови нощи на Амбарица“. Една от основните цели на Клавдия и Антон е да се фокусират върху своя принос за съхраняването и продължителното подхранване на българския фолклор, който е най-ценното ни музикално наследство, и се надяват чрез своята интерпретация на това наследство да връщат хората назад към корените си. А сега може да се насладите на част от тяхното изкуство във видеото по-долу.

 

 

Hotalich-2019-1