Преди два дни австралийците TEMPEST RISING обявиха, че се разделят с барабаниста си. В своята фейсбук страница групата писа:

Снощи свирихме последното си шоу с нашия барабанист Matty James. Споделихме много опит с тази легенда на турнета, пишейки „Alter Ego“ (миналогодишния албум на групата, издаден от Firestarter Distribution – бел. авт.) и т.н. Знаем, че каквото и да прави, той ще се справи! Обичаме те, приятелю! И!!! Благодарности на всички, които дойдоха и показаха любовта си на Matty снощи. Идната седмица ще обявим заместника му, така че очаквайте!

След няколко седмици TEMPEST RISING ще свирят с ATREYU в австралийския град Perth. Миналата година щяхме да ги гледаме на българска земя със съпорт от страна на DEADSCAPE, но поради здравословни причини концертът беше отменен. Остава ни да се надяваме да ги видим в новия състав.

 

TEMPEST RISING са създадени през 2012 г. и сами определят стила си като алтърнатив метъл, цитирайки като влияния имена като TRIVIUM, AS I LAY DYING и KILLSWITCH ENGAGE, докато гласът на вокалиста им Vin Trikeriotis често е сравняван с тези на Howard Jones (ex-KSE, LIGHT THE TORCH) и самия Bruce Dickinson (IRON MAIDEN). Австралийците имат зад гърба си два дългосвирещи албума – „Transmutation“ (2014) и „Alter Ego“ (2019), както и още няколко по-скорошни сингъла.

tempestrising