Подробности за новия албум на ORANSSI PAZUZU и първи сингъл от него

pazuzuФинландската сайкъделик блек метъл група Oranssi Pazuzu ще издаде петия си албум на 17-ти април чрез Nuclear Blast. Той ще се нарича „Mestarin Kynsi“ („The Master’s Claw“) и ще съдържа шест песни, чиито имена можете да видите долу.

Музиката на Oranssi Pazuzu (на родния им фински език „oranssi“ означава оранжево е и символизира цвета на космическата енергия, а Pazuzu е древно месопотамски демон – повелител на вятъра) е всепомитащ водовъртеж, калейдоскоп от психеделия, още от самото начало на съществуването на проекта.

За новия албум вокалистът и китарист на групата Jun-His споделя: „Определено искахме да потърсим нови хоризонти, но от друга страна и да продължим това, което започнахме да изграждаме във “Värähtelijä”. Някои от големите влияния бяха албуми с електронна музика, които вдъхновиха идеята за песен, която да пътува през различни видове портали, като същевременно бива осакатявана и мутира в новата среда.“

Албумът е записан с помощта на Julius Mauranen, с който бандата е работила и в миналото, а обложката на „Mestarin Kynssi“ е дело на Tekla Vàly.

Дебютният сингъл от албума е вече онлайн. Той носи името „Uusi Teknokratia“ и можете да го слушате долу.

Песните в диска са:

01. Ilmestys
02. Tyhjyyden Sakramentti
03. Uusi Teknokratia
04. Oikeamielisten Sali
05. Kuulen Ääniä Maan Alta
06. Taivaan Portt

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото