The Black Dahlia MurderНа 17 април THE BLACK DAHLIA MURDER ще издадат новия си албум „Verminous“ чрез Metal Blade Records. Tой се описва като най-динамичното, вълнуващо и емоционално нещо на групата до момента.

Вокалистът Trevor Strnad споделя: „Мисля, че това е най-големият скок, който някога сме постигали от един албум до следващия. Развихрихме креативност с „Nightbringers“ от 2017г., стигайки още по-далеч сега с „Verminous“. Това е много цветен албум, който експериментира с нови звуци и идеи, без да губи стила на DAHLIA. Всяка  песен е живо, дишащо индивидално цяло и това е най-добрата музика, която тази група е създавала някога.“

Официалното лирик-видео към едноименната песен от албума можете да чуете по-долу.

Докато барабаните са записани в The Pipeyard в Плимут, Мичиган от бившия басист Ryan „Bart“ Williams, основната част е записана в Ню Джърси в домашното студио на китариста Brandon Ellis, Shred Light District, след което албумът е смесен от Tue Madsen. Продуциран от Ellis и групата, „Verminous“ показва по-високо ниво на контрол над всеки аспект на записа в сравнение с всичко, издавано от бандата досега.

Обложката е дело на Juanjo Castellano. Strnad: „Това е невероятна класическа дет метъл обложка. Наричам я зъл подземен канализационен свят, дом на зловещите. Ако се вгледате внимателно, можете да намерите всички видове плъхове и буболечки, разпръснати навсякъде.“

В подкрепа на „Verminous“, THE BLACK DAHLIA MURDER ще се отправят към Южна Африка през март, преди да поемат с TESTAMENT за турне в Северна Америка, заедно с MUNICIPAL WASTE и MESHIAAK. Групата ще се завърне и в Европа това лято, взимайки участие на Hellfest и Bloodstock Open Air.