ONCE HUMAN пусна сингъла „Sledgehammer“, както и придружаващо видео. Парчето ще се появи в третия албум на групата, който е планиран за издаване през 2020 г.

Китаристът Logan Mader (работил с GOJIRA, FEAR FACTORY и DEVILDRIVER), който последните няколко месеца беше на турне с MACHINE HEAD коментира:

„Sledgehammer“ смазва от начало до край. С безумните рифове, безмилостните барабани и Lauren Hart просто убива! Демонстрирайки напълно нови и мощни чисти вокали в хоровите припеви, тя отбелязва нова глава в звука на ONCE HUMAN. Много се забавлявах при продуцирането и миксирането на тази песен. […]

След дебюта си през 2015 г. („The Life I Remember“) ONCE HUMAN драматично промени звука си отвъд мелодичния дет метъл и бъдещото им издание еволюира в нещо по-сложно, емоционално, отчетливо и опустошително тежко. Новият сингъл „Sledgehammer“ е свидетелство, че тази еволюция никога не е спирала и групата продължава да ни изненадва с нови елементи.

ONCE HUMAN е създадена през 2014 г. от Logan Mader, a в настоящия си състав освен него включва и Lauren Hart, Damien Rainaud, Dillon Trollope и Max Karon.

 

OnceHuman_2019