inferno

Чешките окултисти INFERNO се готвят да разкъсат всички граници и да изследват нови дълбочини, спускайки своя Мрак и Хаос над Азия за първи път в своята 25 годишна история. Кратък тийзър свързан с турнето можете да видите по-долу.

В края на миналата година те подписаха договор с лейбъла Debemur Morti.

От самото начало INFERNO се придържат към радикалните течения в блек метъла, но ънъдрграунда наистина беше разтърсен от последните им две издания, пропити от зловещ сюрреализъм – “Omniabsence Filled by His Greatness” през 2013 и “Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)” – 2017. Спускайки се все по-надолу в Бездната, творческите и духовни търсения на INFERNO бяха увенчани и с пропитото от безумно красив мрак издание “Zos Vel Thagirion” в колаборация с гръцката драконова общност DEVATHORN. В момента обаче усилията на чешкия окултен кръг са насочени към завършването на предстоящия им дългосвирещ опус “Phosphenes Of Aphotic Eternity”.

Групата коментира: „Изтласкването на всички аспекти на групата на следващо ниво е основно намерение в INFERNO от десетилетие насам. Подписването с Debemur Morti, лейбъл с визия и качества, които малцина могат да съчетаят, се усеща като логична стъпка по много начини, тъй като вложеното в следващия ни албум ни доведе до наистина странни реалности.“

Записите на “Phosphenes of Aphotic Eternity” ще започнат в началото на тази година в базираното в Прага KSV studios. Stephen Lockhart ще се заеме с миксирането и мастеринга в Studio Emissary. В следващите месеци INFERNO ще щурмуват концертните сцени с преработен сет лист и нова сила.

Ето и какво коментират от Debemur Morti Productions:“ Майсторски споен, кавернозен, окултен блек метъл със злокобна психеделия INFERNO представят висока запазена марка за модерния блек метъл, освежаваща диаболична общност, която запазва своите корени, но продължава да преминава границите и да изследва нови дълбочини в жанр, който често става жертва на застой. Някои, които сме горди да приемем в редиците на  Debemur Morti Productions.“