received_2529859237282311

Родните Krekhausи „heptagram“  са ни подготвили едно различно музикално преживяване този петък. Експлозия от спейс рок, пънк и джаз ще ни залее на 29.11.2019 в стилната атмосфера на „София лайв клуб“.

Krekhaus, групата, на чиито концерти не спираме да танцуваме, и heptagram, многобещаващ квинтет, работил с човека, миксирал песни на Pink Floyd, Radiohead и Muse, са в готовност да разтърсят „София лайв клуб“ в петък.

На 29 ноември (петък) в Sofia Live Club от 21:00 часа българската група „Krekhaus“, която излезе с летящ старт на алтернативната сцена в България, свири заедно с рок бандата „heptagram“. Препоръчвам ви „Krekhaus“. В петък и без това ще излизате, защото ако останете у дома, ще ви скъсат от реклами за тоя прословут „блек фрайдей“, а вие вече си имате всичко, по повод събитието написа Венци Мицов от „Хиподил“ в Offnews.

„Krekhaus“ вече имат зад гърба си серия от концерти в различни столични заведения, както и на някои от най-мащабните фестивали в страната, сред които „БНР Радио Парк Фест“, „Hills of Rock“, „София диша“ и „Капана фест“. През април 2018 г. бандата е лично избрана от австрийското пауър трио „Mother’s Cake“, за да подгрява на софийския им концерт по време на европейското им турне. През 2018 г. „Krekhaus“ представят и първия си краткосвирещ албум – Odd One Out.

„heptagram“ е музикалният проект на мултиинструменталиста Даниел Иванов, който съчетава прогресивен, психеделичен и спейс рок. Вече с над 10-годишна история и три издадени албума – heptagram (2007), lucidity (2012) и glass elevators (2018) – с годините Даниел събира пълна група от още четирима музиканти. По последния си албум пред heptagram излиза възможността да работят не с кого да е, а с Крис Браун – човекът, миксирал песни на Pink Floyd, Radioheadи Muse.

„Първо трябваше да спечелим Крис Браун, споделя Даниел Иванов. „Бях положил огромни усилия дори суровите сесии да стават за слушане от-до, което според мен помогна на Крис да се навие. Всъщност той не миксира на компютър, а изцяло на аналогова конзола. Бях приятно изненадан, когато му изпратих една сесия и той ми отговори, че няма как да я отвори, защото ползва единствено аналогова конзола за смесване“.

received_2562929127317499Krekhaus са добре известни с това, че винаги успяват да изненадат публиката. Миналата година групата представи дебютния си албум със запомнящо се шоу в „Маймунарника“, в което се преплитаха хард рок, пънк, трипхоп, дори фънк и тежък, непримирим и протяжен блус. В края на годината Krekhaus направиха и втори голям концерт – наречен „Концертът на Оракула“ – в който показаха друго, изненадващо свое лице. По-скоро джазов, отколкото рокендрол, и по-близък до среднощен пиано бар, отколкото до клуб, концертът демонстрира творческа смелост и непреклонност пред жанровите ограничения. В крайна сметка, значение имат само световете, в които ни отпраща музиката, а разделенията между жанровете съществуват, само за да бъдат отхвърлени. На 29 ноември в „София лайв“ „Krekhaus обещават нови, нечувани досега парчета, някои от които част от предстоящия им дългосвирещ албум (2020), новината за който вече бе обявена във Фейсбук профила им.

Нови парчета можем да очакваме и от heptagram, които дадоха заявка за различно преживяване в интервю по Z-Rock. Ще има парчета, които досега не сме представяли на живо, както и визуализации от Петко Танчев на заден фон. Групата твърди, че подготвя аудио-визуално шоу – визуалното и звуковото поле са не съществуват разделени. Напротив – образите доразказват там, където музиката стихва, и обратното.

В петък ни очаква още една изненада. Krekhaus обявиха, че джаз пианистът Станислав Арабаджиев ще ги придружи на сцената, като заедно ще направят нови аранжименти на вече познати на публиката песни.

Заповядайте на 29.11.2019, за да разберете какво имат предвид „Krekhaus“, когато казват за себе си: „Ние свирим рок, но отношението ни е джаз“.

Линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/455412751745726/