HEAVEN SHALL BURN с ново видео

HEAVEN SHALL BURN издадоха новото си видео към песента „My Heart And The Ocean“, можете да го гледате по-долуПарчето е част от бъдещия албум на групата  „Of Truth And Sacrifice“, който ще излезе на 20 март от Century Media Records.

За видеото китаристът Maik Weichert казва:

Унищожаването на океаните не се случва точно пред очите ни, а тайно, насред нищото. Ние подкрепяме  Sea Shepherd от много дълго време. Намерихме много приятели и партньори в тази организация, която се бори срещу гореспоменатото унищожение. За нас беше важно, че активни членове на Sea Shepherd, както и ветерани, са част от видеото. Хората трябва да разберат, че тези активисти не са отшелници и недосегаеми герои, а обикновени момичета и момчета, идващи точно от нашето общество, хора, решили да направят промяна и да се борят за своите идеали. Всеки може да подкрепи добра кауза и честна битка. Няма значение каква националност, цвят на кожата или минало имате – това е за света, в който всички живеем. Ако океаните умрат, това ще означава и нашия край.

В „Of Truth and Sacrifice“ можем да очакваме характерния звук на HEAVEN SHALL BURN, по-необичайни мелодии и атмосфера, които групата създава със Sven Helbig и записва с дигирента Wilhelm Keitel в Минск. В редовното издание на албума ще получим 100 мин. от музиката на групата, а в лимитираното издание – 80-минутен документален филм „Mein Grünes Herz In Dunklen Zeiten“ („Моето зелено сърце в тъмни времена“ – бел. авт.) от продуцента Ingo Schmoll. Филмът ще се излъчва в немските и австрийските кина от 19 февруари, а пред-премиерата ще се състои на 18 февруари в Лайпциг.

Вместо да се забият във все по-изтощителния цикъл от студийни записи, издания на албуми и турнета, членовете на HEAVEN SHALL BURN си позволиха заслужена почивка. Докато си почиваха, членовете презаредиха батериите си и събраха нови влияния и идеи.

Maik Weichert обяснява:

Решихме, че един албум не е достатъчен, а искахме да създадем двоен албум като изявление. Целта ни беше тотално произведение на изкуството, в което хората могат да се гмурнат, нещо, което оставя много място за изненади и експерименти. Беше справедливо да дадем на нашите фенове два пъти повече, след като ги оставихме да чакат толкова дълго.

В концептуален план „Of Truth And Sacrifice“ се разделя на две половини: „истина“ и „саможертва“. Weichert добавя:

Заглавието изследва идеята за истината и въпроса какви жертви сме готови да направим за нея. Нещо, отразено в обложката (автор – Eliran Kantor, работил с TESTAMENT, ICED EARTH, SODOM и др. – бел. авт.) жената-воин защитава детето си със собственото си тяло. Докато майката представлява саможертвата, то детето е символът на истината. […]Заглавието се отнася и до много съвременни събития: слепотата на хората в ежедневието и нежеланието да правят жертви, за да доведат до промяна. Все пак има много хора на този свят, които правят точно това: учителите в Африка рискуват живота си за да могат да възпитават деца, журналисти и лица, подаващи сигнали за нарушения, които излагат на риск собствената си безопасност, за да изложат на показ неправдите

 

Списък с песните в „Of Truth And Sacrifice“ :

Диск 1

01. March Of Retribution
02. Thoughts And Prayers
03. Eradicate
04. Protector
05. Übermacht
06. My Heart And The Ocean
07. Expatriate
08. What War Means
09. Terminate The Unconcern
10. The Ashes Of My Enemies

Диск 2

01. Children Of A Lesser God
02. La Résistance
03. The Sorrows Of Victory
04. Stateless
05. Tirpitz
06. Truther
07. Critical Mass
08. Eagles Among Vultures
09. Weakness Leaving My Heart

HEAVEN SHALL BURN са в състав:

Китара: Maik Weichert
Бас: Eric Bischoff
Китара: Alexander Dietz
Вокали: Marcus Bischoff
Барабани: Christian Bass

 

heaven-shall-burn-2013-bandpage

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото