Две български групи с общ дебютен концерт

ndless-pokigron

На 1-ви февруари две български формации ще направят дебютен концерт. NDLESS и POKIGRON ще се качат на сцената на Зала за събития „В парка“, за да представят авторската си музика и да зарадват почитателите на суровия, тежък, неподправен звук. Началото на събитието е 21:00 ч. Очаквайте подробности!

Силата на вдъхновението приема нова форма в суровия звук на POKIGRON. Това е доказателство за възможното съществуване на група от двама души и на акорд от два еднакви тона. На фона на все по-сложната и бързо динамична музика изплува забравено древно чудовище от бавен и тежък стоунър, слъдж, дуум, пънк, R’N’R с конкретни рифове, удрящи право в черепа и със семпли послания, забиващи се, като ръждиви пирони в сърцето на мислещия човек. Странен кросоувър от влияния като NIRVANA, MOTORHEAD, RAGE AGAINST THE MACHINE, THE MELVINS провокира зараждането на нова вълна „drum and bass“ в аналогов облик. Боян Карамфилов (екс-КЪЛН, екс-ITSI, екс-TORAH) – бас/вокали и Десислава Петкова (екс-COMASUMMER, екс-JASMINE WHALE, екс-FEEDBACKER) – ударни, се събират, за да обединят цялата стихийна енергия в един общ проект с атомен заряд и взривяващ саунд.
Повече за POKIGRON може да намерите на фейсбук страницата им – https://www.facebook.com/Pokigron-101945158006722/

NDLESS е динамично дуо в състав: Ице Мерко (LIDUM MERRKO) – китара/вокал и Димитър Димитров – ударни. Макар и в минималистичен вариант, групата успява да създаде нечувано и невиждано цунами от звук, което ще бъде демонстрирано в пълна степен по време на концерта.
Повече информация може да намерите тук, а в профила на бандата в Bandcamp може да чуете авторската им композиция „Ndless Light“.

Официално събитие във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/1772684989528585/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото