Разтърсваща февруарска вечер от ODD CREW, MEGADETH и FIVE FINGER DEATH PUNCH

Odd-Crew-22-Feb1Изключително впечатляващо е, когато станем свидетели на това как родна банда е част от шоу като това, което се състоя на 22-ри февруари в Арена Армеец. Точни като швейцарски часовник, ODD CREW излязоха на сцената, за да подгреят публиката за това, което предстоеше да се случи. С тяхното, макар и кратко, но силно изпълнение, терминът “подгряваща група” започна да бледнее пред очите ни. Още от самото начало впечатляващ брой хора пееха текстовете на песните с пълно гърло и лирична точност. От своя страна родните музиканти се представиха изключително мощно и професионално.

Mark These Words” застъпи с такава енергия, че по време на припева най-силно се чуваха гласовете на феновете. Историята познава толкова много други случаи на подгряващи изпълнители, които са успявали съвсем постепенно и плавно да съживят тълпата, но това не бе никак валидно за ODD CREW и тяхното изпълнение. Сценичното поведение беше меко казано на ниво от тяхна страна, а подбора на парчета, сред които “I Ain’t Losing Myself” и “We All Die”, несъмнено не остави феновете в ръцете на скуката. Същевременно на територията на “Front of Stage” зоната, измежду феновете, беше забелязан и GUS G

MEGADETH изгряха в пълното си величие и успяха да превърнат наличния им един час в незабравим миг за своите фенове, стартирайки разтърсващо с “Hangar 18”. Подкрепени от куфеещата публика, викаща с пълно гърло, траш метъл титаните препускаха през сетлиста си право към целта, а именно – сърцата на всички, присъстващи в залата.

Megadeth-22-FebПървоначално Dave Mustaine използваше краткото време между песните, за да благодари на българските си фенове и да отбележи всяко следващо парче. Куфеещи и зашеметени от случващото се, преминахме и през емблематични парчета като  “Sweating Bullets”, “Conquer or Die! и Trust” . Преди началото на “Dystopia” обаче се случи нещо изключително. Mustaine се обърна към публиката и сподели историята за поставянето на тежката диагноза – рак на гърлото. Разказа ни и за чувствата и мислите си в този несъмнено тежък период от своя живот, като разказът му бе за кратко прекъснат от силните аплодисменти на всички в залата. В резултат на всичко това, изключително емоционалната “Dystopia” бе посрещната от насълзените очи на женската част от присъстващите.

Не бих могла да си спестя коментара за усещането, което се носеше в залата. Мога само и единствено да го сравня с чувството, което човек изпитва, когато види свой близък отново след дълго време на липса. Смятам, че много от феновете почувстваха MEGADETH в лицата на Dave MustaineDavid Ellefson, Kiko Loureiro и Dirk Verbeuren точно по този начин през вечерта на 22-ри февруари. Легендарната “Symphony of Destruction” бе подобаващо приветствана от феновете, а паметният риф бе съвсем на място акомпаниран от ритмичното скандиране на тълпата – “Megadeth!”. “Peace Sells” от своя страна умело раздвижи публиката и достигна своя пик с присъединяването на още едно лице, рамо до рамо с Mustaine, а именно – Vic Rattlehead.

Ellefson-Feb-22

Сред късметлиите от публиката, които се сдобиха с перце или палка, имаше и такива, които успяха да грабнат двата накитника на Mustaine – сувенир, който без съмнение ще се пази от много бъдещи поколения. Етикетът, който легендарният фронтмен постави на българската публика по време на една от кратките си речи – най-метълския град… държава в света – е нещо, което дълго време няма да напусне съзнанията ни. Финално, преди MEGADETH да напуснат сцената и да ни накарат да се замислим за това колко бързо може да отлети един изключително приятно прекаран час, бяхме зарадвани и с “Holy Wars… The Punishment Due”. В едно можем да бъдем сигурни – музиката на MEGADETH не се слуша, тя се чувства и преживява.

Сетлист на MEGADETH:

1. Hangar 18
2. The Threat Is Real
3. Dread and the Fugitive Mind
4. Sweating Bullets
5. Conquer or Die!
6. Trust
7. Angry Again
8. Dystopia
9. Symphony of Destruction
10. Peace Sells
Бис:
11. Holy Wars… The Punishment Due

FFDP-22-FebПриближи времето на хедлайнерите и ние бяхме посрещнати със загадъчно покрита сцена. Малко по-късно, след като завесата беше в историята, FIVE FINGER DEATH PUNCH избухнаха с мощен звук, придружен от виковете на подивялата тълпа, която секунди по-рано тръпнеше в очакване. Не можем да си спестим коментара за това, че бандата определено се беше постарала от гледна точка на пироефекти и светлинно шоу.

На фона на музикантите се забелязваше типичния за техните изпълнения череп, акомпаниран от две кръстосани бухалки. От очите му се прожектираха светлини, които бяха насочени към отсрещния край на залата и заедно с още прожектори, създаваха интересни и цветни светлинни ефекти. Сетлистът на бандата бе изключително богат, започвайки с “Lift Me Up”, която взриви напрежението у феновете на FIVE FINGER DEATH PUNCH, а след това, чрез сетлиста, преминахме и през почти всичките албуми на бандата.

Сред множеството конфети и светлинни ефекти, дойде и времето на нещо, което направи изключително силно впечатление. По време на изпълнението на “Wrong Side of Heaven” цялата зала беше осветена от фенерчетата на телефоните на феновете, които допринесоха със завиден светлинен ефект към вече съществуващия такъв. 

Zoltan-22-FebВсичко това се случи,  докато Ivan Moody и Zoltan Bathory се бяха настанили удобно на предварително изкаран диван. Абсолютно топла и приятна атмосфера. Малко по-късно Ivan благодари на Andy James, че се е присъединил за турнето и го покани да изпълнят „Blue on Black“. Естествено не пропусна да го върне от началото на песента, тъй като според него Andy започнал с грешен тон. Концертът не мина без едно чудесно дръм соло, което подлуди публиката. След това, по време на изпълнението на „Burn MF“, групата любезно покани фенове от публиката, които скачаха и пееха с пълни гърла. Сигурни сме, че този миг ще бъде дълго време споменаван от всички.

FIVE FINGER DEATH PUNCH през цялото време бяха отворени към всички фенове. Не пропускаха да обиколят цялата сцена и да поздравят публиката. През цялото време се хвърляха перца, палки, бутилки от минерална вода, Ivan дори беше много щедър, след като хвърли към публиката сценичните си шапка и бастун. Малко преди края на шоуто, Moody събра групата и на всички бяха раздадени бухалки, които се заканваха да хвърлят. За да избегнат инцидент, те помолиха част от екипа да раздаде на посочени от тях фенове бухалките, а един от феновете беше момченце на около десет години, което преживя един прекрасен емоционален и със сигурност запомнящ се момент.

Сетлист на FIVE FINGER DEATH PUNCH:

1. Lift Me Up
2. Trouble
3. Wash It All Away
4. Jekyll and Hyde
5. Sham Pain
6. Bad Company (BAD COMPANY cover)
7. Burn It Down
8. Got Your Six
9. The Tragic Truth (acoustic, partial)
10. Wrong Side of Heaven (acoustic)
11. Battle Born
12. Blue on Black (Kenny Wayne Shepherd cover)
13. Coming Down
14. Never Enough
15. Drum Solo
16. Burn MF
Бис:
17. Inside Out
18. Under and Over It
19. Far from Home (a capella, partial)
20. The Bleeding

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото