Oldenwood_Promo_14.XII.2019_Credits[11182]Врачанската heavy/doom метъл група Oldenwood взе участие в рамките десетото юбилейно издание, на превърналия се в традиционен рок фестивал, организиран от Младежки дом Враца, по покана на организаторите и заедно с още много местни и гостуващи групи.

Освен че това е първото концертно участие на врачанските депресари след едногодишно отсъствие от сцената, групата дебютира и в обновен състав, където заедно със своите две нови попълнения представи в кратък сет част от своята авторска музика, включващ както песни от дебюта „The Path of Wisdom“, така и малка част от новия авторски материал, върху който групата работи през последната година.

На официалната фейсбук страница на Oldenwood, може да бъде прочетено следното обръщение:

„Скъпи приятели, за нас е голямо удоволствие да се завърнем на сцената след едногодишно отсъствие!

Преодоляхме успешно поредната безизходица, в която попаднахме, като група, благодарение на ценната подкрепа на нашите приятели и нови колеги от месомелачката Squad Of Death, които ни подадоха ръка и застанаха до нас, давайки ни възможност да продължим напред, занимавайки се с това, което обичаме, за което безкрайно им благодарим.
Ние не сме професионално работеща група, нито имаме потребност да бъдем такава. Но се стараем да компенсираме липсата на толкова много неща, като време и средства, с влагането на страст и емоция. Надяваме се идната година, освен някой и друг концерт, да успеем да си подарим и втори албум. Музиката за него отдавна е готова, но това с което отново ще трябва да се съобразяваме е липсата на време…

Благодарим Ви за подкрепата и останете с нас!“

Следващото концертно видео е от последното участие на групата.

Песента се казва „Apocalypse“, и е част от новия им материал.