Нова песен и нов албум от MY DYING BRIDE

MDBБританските дуум метъл легенди My Dying Bride се завръщат с нов албум след дългогодишно мълчание. Наследникът на излезлия през 2015-та година „Feel The Misery“ ще се нарича „The Ghost Of Orion“ и ще излезе на пазара чрез Nuclear Blast на 6-ти март.

Въпреки трудностите, съпътстващи бандата в последната година, пионерите на стила се завръщат с нови сили, а записът им е продукт от работата на група, готова да надгради своя предишен успех.

my-dying-bride-the-ghost-of-orionМузикантите коментират: „Новият албум маркира нова ера за бандата, със свежи лица и доста по-достъпен стил, в сравнение с някои от предишните издания. „The Ghost Of Orion“ включва не само епични песни, но и такива с по-интимен подход, песни с дет метъл вокали и такива с болезнени напеви. Албумът се издига и залязва като красив Йоркшърски пейзаж, в който е записван. С многопластови тежки и хармонични китари, Andrew Craighan е създал богата и епична звукова панорама, подплатена с цигулките и клавирите на Shaun MacGowan и челото на небеизвестната Jo Quail. И говорейки за гост участия, дивният глас на Lindy-Fay Hella от Wardruna добавя ефирна красота към записа. Своят специфичен стил на свирене оставя и новият барабанист Jeff Singer (ex-Paradise Lost). Неговите перкусии пренасят ритъм секцията на друго ниво, с помощта на стилната басистка Lena Abe. От своя страна, със своя характерен стил, Aaron Stainthorpe поднася собствените поетични текстове чрез завладяващи и на моменти смущаващи вокали, преливащи от искрени хвалебствени мелодии в сурови крясъци на душа, изпълнена с болка.“

„The Ghost Of Orion“ вече е достъпен за предварителна продажба, а първа песен от албума е достъпна за свободно слушане. Тя се нарича „Your Broken Shore“. Към нея е заснет видеоклип, който ще бъде показан на 10-ти януари.

Албумът ще е достъпен във формат на jewelcase диск и двойна плоча в различни цветове.

Списъкът с песни:

01. Your Broken Shore
02. To Outlive The Gods
03. Tired Of Tears
04. The Solace
05. The Long Black Land
06. The Ghost Of Orion
07. The Old Earth
08. Your Woven Shore

 

Дебютното парче от албума „Your Broken Shore“ и може да бъде слушано долу.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото