88166309_189967882418162_1275414405680463872_nКъм момента няма изобилие от музикални новини, концертни репортажи и фестивални обзори. Надявам се , че би било занимателно да се докоснете до интересни подробности от кухнята на Midalidare Rock in the Wine Valley, фестивалът чието второ издание ще се проведе между 17-и и 19-и юли 2020-а. За тези от вас, които не знаят, първото издание се проведе през 2017-а, когато част от групите бяха – Gotthard, Doro, Dirkschneider, Scarlet Aura, Dee Snider от Twisted Sister и много други.

Налейте си по нещо антивирусно, пуснете си любимата музика и почетете.

Юли наближава.

Мястото на фестивала е винарната на Мидалидаре Естейт, с. Могилово.

Бързам да ви съобщя , че предварителната подготовка отдавна тече с пълна сила, за да може да се насладите на един истински пълнокръвен фестивал , на който е помислено за абсолютно всичко. Още с влизането в селото ще усетите фестивалния дух, който обезема Могилово в периода на фестивала, ще оставите колата си и ще се насладите на едно незабравимо преживяване. Селото се напълва с хора, които създават усещане за истински фестивал, такъв какъвто сме виждали в Европа.

Организаторите са помислили за всички, като важно е да отбележим, че деца до 12-и години влизат безплатно, защото освен всичко Midalidare Rock иска да възпитава и да запали малките с рок музиката. Именно поради този факт ще бъде изградена и специална зона с различни атракционни за малки и големи, както и детски кът в който всеки с по-малки деца ще може да ги остави за няколко часа, за да могат докато децата се забавляват и техните родители спокойно да слушат любимата си банда.

Освен атракционите, през деня всеки любител на виното ще може да се наслади на винен тур, да разгледа музея на виното, както и да посети чисто новата винарна за пенливо вино, която се очаква да отвори за първи път именно в дните на фестивала. За по запалените пък отново ще се провеждат винени курсове, за които ще е нужно предварително записване. А пък за онези от вас, които предпочитат спокойствието през деня, то язовирът в селото ще бъде отворен за риболов.

Но забавленията не спират до тук. Отново се очаква да има футболен турнир – „Мама, татко и аз“, в който бащите нямат право да вкарват гол или да бъдат вратари. За любителите на колоезденето, отново ще има обиколки с колелета със специален гид и като цяло идеята е през целия ден, докато дойде време за музика, хората да намерят забавлението, което най-много им приляга.

И тази година са обособени няколко къмпинг зони, като всеки който иска да прекара времето си на фестивала по този начин трябва да отиде на сайта Midalidarerock.bg да си избере зона и да направи своята резервация. Разбира се е помислено и за онези, които предпочитат хотелския уют. Отново на сайта могат да бъдат видени хотелите в Стара Загора, с които организаторите работят и внимание, транспортът от и до фестивала ще е безплатен за всички настанени в тези хотели, така че да можете спокойно да пийнете няколко бири без да се притеснявате как ще се прибирате.

С тези редове мисля да приключа първата част от предварителния инфраструктурен обзор на Midalidare Rock Fest 2020.Надявам се, че всичко съвсем скоро ще си дойде по местата и ще успеем да напишем втора част от материала за предфестивалната подготовка, да ви разкажем малко повече за инициативите които сме планирали съвместно с организаторите , както и да обявим с удоволствие следващите банди, които ще ни зарадват през юли.

До тогава бъдете здрави и нека Силата бъде с вас.