leprous - pitfallsНорвежците LEPROUS пуснаха видео с барабани към 11-минутната песен „The Sky Is Red“, взета от техния последен албум „Pitfalls“.

Барабанистът Baard Kolstad: „Винаги съм обичал да правя видеа на определени песни на Leprous след самите процеси на записване на албумите. Това е хубав начин за споделяне на детайлен и различен вид енергия за слушателя/зрителя. Не е тайна, че „The Sky Is Red“ е трудна и след 27 пъти, на които се изпълнява на живо, е интересно да се проследи как изпълнението на песента еволюира и се променя цялата интерпретацията.“

LEPROUS започват втория етап от турнето си в Германия на 8 февруари. Те ще се отправят към Обединеното кралство през август, където ще свирят на ArcTanGent Festival близо до Бристол и се очаква скоро да потвърдят още концерти на живо.

Групата споделя: „Отзивите на първия етап от европейското турне на „Pitfalls“ бяха страхотни  и  имахме някои от най-великите моменти в кариерата си. Няма съмнение, че трябва да свирим на повече места и страни за този албум, отколкото „само четири седмици“, така че сме тук отново, с пълна продукция, три седмици, няколко нови страни. KLONE и MARATON са гости! Нямаме търпение! ”.