954867

Следващата 2020 година се очертава да започне ударно, поне що се отнася до блек метъла. W.T.C. PRODUCTIONS с гордост представя страхотното едноименно дебютно ЕР на VAEOK. Творбата ще излезе на 7 януари. VAEOK са дуо, в което участват членове от добре познати блек метъл орди като  SARGEIST, Kult ov Azazel, Nightbringer, ADAESTUO и Demoncy (да посочим поне част). Въпреки това VAEOK излъчват свое собствено мрачно величие и мистицизъм.

„VAEOK се издига високо под съзвездията, образувани в далечното минало между M.S. и VJS. Немощното величие и произтичащата от това меланхолия, която е VAEOK, резултатът от тази връзка можеше само да се вслуша в такова призрачно минало. Архитектурните форми на блек метъла на 20 век са представени, но въпреки това са помрачени от делириума на мечтите и замръзналия зов. Със своя едноименен ЕР дебют и предстоящо LP, VAEOK ще продължат процеса на оформяне на души като катедрали единствено за безумната мъдрост, съдържаща се в тяхното разрушаване. На хоризонта на скоро забравени години двамата VJS и M.S са оставили по-старите монументи на макрокосмоса, които склонните могат да търсят по свое усмотрение, но VAEOK съдържа подписа нов хулиган, херметически вписан в наглост и право на издигане. Нека царуването на VAEOK бъде познато с великолепие и разпад, апогей и забрава.“

Tracklist:
1. Terricula Nox
2. Atrox
3. Malaesthete
4. Souls Void

Lineup:
M.S. – вокали, китара, клавири, елегии
VJS – барабани, бас, клавири, китара

Композициите са на Vaeok, записани в Drige Forge от VJS. Миксирани и мастерирани от Tore Stjerna в Necromorbus Studio. Логото на Vaeok е на Dennis Hughes (Cythraul Art), обложката и оформлението на Wodenswolf.

Официални ресурси:

Vaeok @ Facebook
W.T.C.Prod. @ Facebook