Uli Jon Roth от SCORPIONS с два концерта у нас

uli rothГеният на китарата идва за първи път в България в рамките на соло турнето му INTERSTELLAR SKY GUITAR

Китаристът чудо Uli Jon Roth (Ули Джон Рот, роден през 1954 в Дюселдорф като Улрих Рот) става първоначално известен като водещ китарист на германските рок гиганти Scorpions преди да потегли по пътя на музикално развитие, което надскача стиловите граници на рока.

През 2020 година – за първи път в дългата му кариера – той ще поеме на соло турне без придружаващи музиканти и ще представи музиката си по коренно различен начин от вече утъпканата пътека на други световни китаристи.

С помощта на интегрирано мултимедийно шоу и могъщ музикален спектър Ули ще се превърне в човек оркестър, който кръстосва стиловете тръгвайки от класиката и барока с годишните времена на Вивалди и произведения на Моцарт и стигайки до мелодичния тежък рок от дните му в Scorpions и ще очарова зрителите си с няколко музикални изненади .

За първи път българската публика ще може да се наслади на отличителните за Ули и създадени лично от него седемструнни и деветструнни китари марка Sky Guitar . Тези изключителни шестоктавни инструменти имат значително по-широк диапазон от традиционните китари и позволяват на Ули да обхване цялата гама – от ниските тонове на челото до високите на цигулката.

Българската аудитория ще може за първи път да стане свидетел на спектакъл, който  обединява творческите светове на няколко жанра – от класическа до рок музика изпълнена от може би най-многостранния китарист на нашето време!

20 март, София, Военен клуб

21 март, Пловдив, Културен дом „Борис Христов“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото