Stenli_Byagai Ot Men_3000x3000Днес, 27.02, е радио и телевизионната премиера на „Бягай от мен“, втори официален сингъл от новия албум на Стенли – „Чужди тела“ (Вирджиния Рекърдс). „Бягай от мен“ излиза след страхотния успех на едноименната песен от албума – „Чужди Тела“, която влезе в плейлистите на редица радиостанции и оглави класацията на БНР за българска музика – Топ 20. Сингълът „Бягай от мен“ е наличен и във всички дигитални платформи за даунлоад и стрийминг тук, [https://orcd.co/byagaiotmen].

Песента е написана от Благослав Анастасов, фронтмен на рок бандата „Hayes & Y“, аранжиментът е дело на Благо, Стенли и Светлин Къслев. Актьорът Дани Рашев, когото широката публика познава като д-р Врабчев от сериала „Откраднат живот“, е автор на текста.

Видеоклипът към „Бягай от мен“ е с премиера днес в канала на артиста в YouTube и може да се гледа тук, [https://youtu.be/yrGNxmNJzos]. С видеото към песента, Стенли за пореден път не изневерява на себе като облича музиката си с визуални похвати и послания, излизащи извън рамките на мейнстрима. Под режисурата на Васил Стефанов и концептуализиран от Стефка Николова и самия артист, видеоклипът е вдъхновен от популярните в психоанализата мастилени тестове на Роршах. Тестовете са базирани върху способността на съзнанието да възприема познати форми от безформени огледални изображения. Във видеоклипа, изпълнен с много символизъм, е използван същият асоциативен метод, чрез който се редуват различни огледални образи и картини, проектира се борбата между хищника и жертвата, интерпретират се вътрешните ни страхове.

„Бягай от мен“ е откриващата песен в новия албум на Стенли, „Чужди тела“, който излезе на 01.11 м.г. от Вирджиния Рекърдс на физически носител (CD) и в дигитална версия. Албумът, издаден с медийната подкрепа на БГ радио, е първият студиен проект на Стенли от 17 години насам, след отличения с редица награди „Обсебен“ (2002).

След супер успешните концерти в столичните Music Jam и Sofia Live Club, както и в пловдивския Onix, Стенли и групата му продължават да представят албума „Чужди тела“ на клубната сцена в цялата страна. Следващите изяви са:

29.02. – пиано бар Play, Велико Търново 06.03. – клуб Target, Бургас 14.03. – Maх Club, Русе 10.04. – клуб Верея, Стара Загора 11.04. – Jack Daniels Club & Hall, Пловдив 24.04. – Sofia Live Club, София

 

Стенли излиза на сцената в компанията на Димитър Ковачев – Фънки (бас китара), Станислав Вълчев – (китари) и Николай Николаев (барабани).

 

 

ЗА СТАНИСЛАВ СЛАНЕВ – СТЕНЛИ:

ДИСКОГРАФИЯ

1985г.          „Тангра“ 2 с група Тангра

1990г.          „Сълзите на скитника“

1992г.          „Пътят към храма“

1994г.          „Как се казваш“

2002г.          „Обсебен“

2010г.          „Стенли – The Best Of” колекция (CD + DVD) 2019г.          „Чужди Тела“

НАГРАДИ

1992г.          Рок певец на годината в класацията на списание „Ритъм“

1992 г.         Певец на годината на националната „Рок академия“

1993г.          Рок певец на годината в класацията на списание „Ритъм“

1994г.          Певец на годината на националната „Рок академия“

2000г.          Певец на годината на „МелоТВ Мания“ (БНТ)

2001г.          Певец на годината на телевизия ММ

2001г.          Певец на годината на националната класация „Форте“ – Българският Радио Топ

2001г.          Видеоклип на годината към песента „Обсебен“ на телевизия ММ

2001г.          Видеоклип на годината към песента „Обсебен“ на националната класация „Форте“ – Българският Радио Топ

2001г.          Първа награда за филмова музика на фестивала „Златната ракла“ към филма „Ярост“ (реж. Илиян Симеонов)

2002г.          Певец на годината на националната класация „Форте“ – Българският Радио Топ

2013г.          Специалната награда „БГ Вдъхновител“ като част от група Тангра