PAPA ROACH, HOLLYWOOD UNDEAD и ICE NINE KILLS през очите на METAL HANGAR 18

Papa Roach

Papa Roach, фотограф Анелия Моравска

На 2.03 в София гостуваха калифорнийците PAPA ROACH и HOLLYWOOD UNDEAD, съпроводени от младата бостънска банда ICE NINE KILLS. Концертът беше почти напълно разпродаден, като правостоящите билети свършиха седмици преди събитието в зала Универсиада.

Сцената беше предварително подготвена за театралното шоу, а преди първата песен от колоните звучеше саундтрак от класически хорър филм. ICE NINE KILLS стартираха сета си 20 минути преди обявеното време, докато хората все още се редяха да влязат в залата. Вокалистът Spencer Charnas сменяше костюмите си в стила на всяка следваща песен и дори не е нужно да си фен на страшните филми, за да разпознаеш всички герои заемащи място на сцената – Freddy Krueger, Ghostface, Michael Myers и Jason Voorhees бяха само част от тях. Червени балони и жълт тренчкот пък бяха готови да привлекат клоуна Pennywise всеки един момент. Както сценичното шоу, така и музиката на ICE NINE KILLS е повлияна от хорър класиките. Комбинацията на двете очевидно се хареса на българската публика, като много хора коментираха, че са приятно изненадани от младата банда и един техен евентуален самостоятелен концерт вероятно би пожънал успех на наша територия. Въпреки, че групата има няколко албума зад гърба си, сетът им включваше само песни от последния албум „The Silver Scream“ от 2018г (преиздаден 2019г).

ICE NINE KILLS сетлист:
Stabbing in the Dark
Thank God It’s Friday
SAVAGES
Your Number’s Up
The American Nightmare
A Grave Mistake
IT is the End

Hollywood Undead

Hollywood Undead, фотограф Анелия Моравска

Следващи на сцената бяха HOLLYWOOD UNDEAD, които издадоха новия си албум „New Empire, Vol. 1“ едва преди броени дни, но предвидливо бяха включили няколко песни от него в представлението си и започнаха със сингъла „Time Bomb“.  Веднага стана ясно, че групата е решила да остави в миналото (или поне в рамките на това турне) маските, с които станаха известни още с дебюта си в MySpace. Подкрепени от множество светлинни и пиро ефекти, музикантите спретнаха още по-изпипано шоу от това, което гледахме преди две години в същата тази зала. По неписан закон когато дойде време за „Comin’ in Hot“, на сцената беше поканен фен, на който му беше връчен микрофон, но за съжаление HOLLYWOOD UNDEAD случиха на момче, което не знаеше и думичка от текста на песента. Партито обаче не прекъсна и за момент. Феновете, които подкрепят групата от самото начало, също не бяха пренебрегнати – отново всички пееха прословутата фраза за Charlie Scene и с какво бил известен, и отново имаше танци на класическите парчета като „Undead“.  Личи си, че музикантите са взели поука за това как се върти светът в момента и текстовете им вече съдържат доста по-умерена доза вулгаризми и цинизми. Продължават да засягат сериозни теми, но подходът им вече е друг, оставайки забавни за слушане. Тази адаптивност е в основата на дългогодишния успех на HOLLYWOOD UNDEAD.

HOLLYWOOD UNDEAD сетлист:
Time Bomb
Undead
California Dreaming
Heart of a Champion
Whatever it Takes
Comin’ in Hot
War Child
Empire
Bullet
Day of the Dead
Everywhere I Go
Hear Me Now

Papa Roach

Papa Roach, фотограф Анелия Моравска

PAPA ROACH, също като HOLLYWOOD UNDEAD, стъпват за втори път на българска земя, но това беше първия им концерт в София. Теренът пред сцената се пукаше по шевовете и въздухът беше нажежен, а при седящите места се виждаха едва няколко празни седалки. Всички бяха на крака, за да приветстват една от основните ню метъл групи, която успя да остане релативна толкова години, след като стилът отдавна вече не е водещ. Сетлистът беше прецизно подбран, за да ни разходи из цялата дискография на групата. Повечето успешни банди предпочитат да концентрират най-известните си песни в самото начало или края на концертите си, но PAPA ROACH ни зарадваха с хитове през цялата вечер. Акцентите бяха най-продаваният им албум до днес – „Infest“ от 2001г, както актуалното издание „Who Do You Trust?“ от 2019г. Фронтменът Jacoby Shaddix вилня из сцената с такава енергия, че трудно можеш да си представиш как успяват да правят това всяка вечер от турнето. В средата на сета дойде и нужната почивка с акустична версия на сингъла „Falling Apart“, последвана от хита „Scars“ и дръм соло, представено от барабаниста Tony Palermo. След като емоциите и енергията се сляха отново, PAPA ROACH не закриха вечерта преди да вдигнат залата на крака с редица от песни, всички от които получили завидно време в радио ефирите. Музикантите почетоха паметта на Keith Flint с тяхна версия на „Firestarter“ на THE PRODIGY. Шоуто завърши с бис състоящ се от сингъла „Who Do You Trust?“ и химните „Last Resort“ и „Born For Greatness“.

PAPA ROACH сетлист:
Dead Cell
I Suffer Well
Blood Brothers
Between Angels and Insects
Renegade Music
Broken Home
Elevate
Feel Like Home
Falling Apart (acoustic)
Scars
Drum Solo
Help
Getting Away With Murder
Firestarter (THE PRODIGY cover)
…To Be Loved
Who Do You Trust?
Last Resort
Born For Greatness

Галерия HOLLYWOOD UNDEAD

Галерия PAPA ROACH

Hollywood Undead

Hollywood Undead, фотограф Анелия Моравска

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото