poster_JAMES_LEG26 ноември 2019 (вторник) – 21:00ч. – Бар „Амок“ (ул. „Хан Аспарух“ 37)

За последния вторник на месец ноември (26 ноември) радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“ ви готви клавирен „дърти олд рокендрол“ апокалипсис, пред-блус и пост-госпъл-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, известен повече като Джеймс Лег. Мястото е „Бар Амок“ на „Хан Аспарух“ 37, а началният час – 21:00ч.

Музиката на Джон Уесли Майерс е ритуал, откровение, „кръв по клавишите” (ако трябва да използваме заглавието на един от албумите му) и неминуемо пречистване. Форматът, в който познаваме музикалните му представления, е дуо за кийборди и барабани, над които се извисява (а понякога и пропълзява като от Долната земя) невероятното гласище на Джеймс Лег.

Подходът на Джон Уесли към „изпяването“ е някъде на границата между Леми (мир и уиски на душата му!) и Том Уейтс. А творчеството на родения през 1983г. в Тенеси музикант включва както няколко албума с авторски песни (под името Джеймс Лег и в триото Black Diamond Heavies с Ван Кембъл, чийто продуцент за един ключов период е Дан Ауербах от The Black Keys), така и изключително запомнящи се интерпретации по Джими Хендрикс, Нина Симон, Хаунд Дог Тейлър, Робърт Джонсън и Джон Лий Хукър. Записва за легендарния лейбъл Alive Records, към чието семейство се числят музиканти и групи като G.G.Allin, Radio Moscow, The Murder Junkies, The Black Keys, U.S.Bombs и добре познатите на „Аларма“ северноирландци The Bonnevilles.

Ако помните от първо лице светкавичното и ударно мини турне на Джеймс Лег у нас (със специалното участие на Mental Architects, също като дуо) преди година и половина, то неминуемо ще сте в първите редици на 26 ноември в „Бар Амок“. Ако ли пък не, никога не късно да спасите душата си!

A, да. Има и изненада: Джеймс Лег пристига с нов барабанист. Това е нюйоркчанката Ливия Ранали, позната бруклинската хеви-блус формация The End Men.

Билети по 15 лв има онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay, но организаторите напомнят, че както и на концерта на новозеландеца Дилейни Дейвидсън преди два месеца на същото място, и на 26 местата са не повече от 70. В седмицата на концерта скачат на 17 лв. И в случай, че не са тотално разпродадени, на входа ще са по 20.

https://epaygo.bg/2671807382

 

СЪБИТИЕТО ВЪВ FACEBOOK