ALFAHANNE – „Atomvinter“ (2019)

Alfahanne-AtomvinterЕдно малко закъсняло ревю. Въпреки, че има ли изобщо закъснели неща, ако все още не сте разбрали за тях, не сте ги изпитали, не сте ги почувствали?! В случая, не сте чули „Atomvinter“ или като цяло ALFAHANNE. Това ревю ще ви даде причина да го направите. През есента на миналата година „Atomvinter“ по един настойчиво тих, но много „алфа“ начин започна да завзема своята територия в музикалния свят. Брилянтна творба, която достатъчно красноречиво показва, че момчетата от Eskilstuna не само са мотивирани да оставят своя следа в историята на рок музиката, те вече я дълбаят.

Да, това наистина е най-добре продуцираната творба на групата до момента. Най-рафинираната. И макар в нея все още да се усеща онази пънкарска бунтарщина от първите два албума, с категоричност ще ви лъхне дълбока, мрачна зрялост, зародила се някъде сред композициите в „Det Nya Svarta“. В „Atomvinter“ тя е пречистена до нахално и цинично предизвикваща Диаболична красота. Самоуверен, безмилостен мрак, ефирен като допир от красив сън. Любов срещу безразличие. Отдаване срещу отричане. Всичко това е събрано в колективната душа наречена ALFAHANNE.

Приковаващ магнетизъм и мелодии, които обсебват до степен, че започва да е трудно да понасяш дните си без тях. Апокалиптичният рок на шведите е пристрастяващ. Защото е истински, защото е поднесен изключително професионално, и защото е намерил идеалния баланс между артистичната помпозност и истинското, искрено изкуство дошло от дълбините на душата и пламъка на сърцето.

„Atomvinter“ излезе на 4 октомври 2019 чрез Indie Recordings. Девет разкошни композиции, след които няма да се чувствате сякаш сте си изгубили времето напразно. Напротив, те ще са преобърнали всяка емоция във вас. Както и в останалите албум и тук има гост участия. Вокалите на Hoest и Nag внасят свежа, злобна пикантност в мелодичните, нежно агресивни композиции „Atomvinter“ и „Alla Mot Alla“. „Lovers Against The World“ пък е най-красивата и лишена от лицемерие любовна песен/история, която някога можете да чуете. Не само с музиката, но и с текста си.  Останалото от албума ще оставя да откриете сами.

Целият албум е наситен с дълбок, типично шведски мрак, а вокалите на Pehr с характерните му придихания, го правят още по-привлекателен, омагьосващ и драматично изискан. „Atomvinter“ ще предизвика личния ви Апокалипсис. Музиката в този албум ще ви накара да си дадете сметка, че започвате да обожавате нещо, на което дори не сте обръщали внимание. Не сте имали намерение дори да се докоснете до това, но тази музика някак се е появила, намерила ви е, впечатлила ви е. И вече няма да можете без нея. Път назад няма… „One way in No way out.“

С мен това се случи преди шест години, а „Atomvinter“ е не само моят #1 за миналата година. Този албум ще остане завинаги в личната ми класация за най-добри албуми излизали някога.

––––
10/10 

 

Официални ресурси:

https://www.facebook.com/alfahanneofficial/

https://www.instagram.com/alfahanneofficial_/

Поръчка:
https://shop.indierecordings.no/collections/alfahanne

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото