Подробности за новия албум на GRIFT

erikШведският блек метъл проект Grift, предвождан от мултиинструменталиста Erik Gärdefors, ще издаде своя трети албум на 20-ти март чрез лейбъла Nordvis. Той ще съдържа шест песни, чиито имена можете да видите по-долу.

Коментарът на Erik: „Чудесно е най-накрая да ви съобщя, че третият ми албум ще носи името „Budet“ и ще бъде издаден на 20-ти март от Nordvis. Албумът съдържа многообразие от размисли, разделени в шест песни.

Както винаги записах и процурах всичко сам в моята малка хижа и всички визуални импресии, използвани за графичното оформление, са уловени от мен по време на ежедневните ми разходки. Но този път имах възможността да работя с четирима артисти и приятели, чиито уникален стил наистина обожавам.

Много съм щастлив, че имах шанса да си партнирам с Nathalie Ericson. Тя се занимава с аналогова фотография и чувствам дълбока връзка с работата ѝ. Nathalie ме снима в средата, в която живея и бе изключителна подкрепа по време на целия процес на създаването на албума. Можете да се запознаете с нейната работа в Instagram: @enmiljontystnader.

Clarissa Bebber, която създава фантастични природни мотиви (вижте BÉKLA • Printmaking, plant dyes and more), подготви и собственоръчно отпечата две ексклузивни илюстрации, които ще са част от оформлението на албума. Ще използвам въпросните илюстрации и за различен тип артикули.

Georg Börner, познат от ColdWorld и Sangre De Muerdago, записа цигулки за две песни в „Budet“. Georg наистина добави нещо ново към звученето на Grift – чувство на освобождаване. Надявам се скоро да свирим заедно на живо отново.

Daniel Blomberg, който създаде видеоклиповете към песните „Svältorna” и ”Den Stora Tystnaden“, заедно с мен и баща ми Dag, направи нов клип. Този път Daniel имаше някои страхотни идеи относно природните мотиви, специфичните близки кадри и в обработката.“

Обложката и списъкът с песни:

grift


01. Barn Av Ingenmansland

02. Skimmertid
03. Ödets Bortbytingar
04. Väckelsebygd
05. Vita Arkiv
06. Oraklet I Kullabo

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото