Нов албум от FLUISTERAARS

Fluisteraars bandХоландското блек метъл дуо Fluisteraars ще издаде нов албум. Третият им дългосвирещ опус се нарича „Bloem“ и ще се появи на пазара чрез Eisenwald на 28-ми февруари.

След повече от четири дълги години, енигматичният проект Fluisteraars се завръща със своя трети албум „Bloem“. Наследникът на „Luwte“, излязъл през 2015-та година, е записан в E-Sound Studios под ръководството на T. Cochrane, който допринася за цялостния резултат с включването на духови инструменти.

Още с първите тонове на откриващото парче „Tere Muur“, слушателят веднага бива поведен в познатата музикална палитра, характерна за творчеството на проекта. Същевременно, с разгръщането на идеите, парчетата се разливат в смесица от агресивни бласт бийтове и меланхолични партии.

Тематичната концепция на „Bloem“ засяга старите легенди и истории, в които цветята са символ както на раждането и прераждането, така и на осакатяващата разруха. Цветето, само по себе си може да бъде представено както като обект на красота, така и като самотна блестяща звезда в нощното небе на цъфтящата пролет. Романтичният натурализъм, представен в петте песни, свидетелства за банда, изцяло очарована от горите и полята на Gueldrian Veluwe и напълно отдадена да улови смяната на сезоните, подобно на романтичните художници от Oosterbeek преди тях.

FluisteraarsОт самото начало на съществуването си Fluisteraars са известни, че черпят вдъхновение и от сайкъделик и фолк музиката. В „Bloem“ този им подход подчертава мистицизма на техния блек метъл. В някой части, напомнящи на слушателите на сайкъделик рок банди като The Electric Prunes, минималните, но изключително ефективни оркестрации на моменти дори напомнят на стила на Lee Hazlewood. Това, което бандата ни предлага с новия си запис са не толкова дълги и отнесени композиции, а по-скоро запленяващи и трогателни парчета, които не пресичат границата от 8-те минути дължина.

Албумът е мискиран в E-Sound Studios от M. Koops и T.Cochrane, а мастерингът е направен от Wessel Oltheten в Spoor 14 Studios.

Песните в албума са:

01. Tere Muur
02. Nasleep
03. Eeuwige Ram
04. Vlek
05. Maanruïne

Дебютното парче „Vlek“ можете да слушате долу.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото